Елементи от ковано желязо

Ние от ЕТ „Ясенко“ вече 24 години изработваме многообразие от елементи от ковано желязо. Това, което ни отличава на пазара, е нашият богат и иновативен машинен парк. Разполагаме с оборудване за наковаване на профили и шини, за изработка на компоненти от ковано желязо, заваряване на цветни и черни метали, студено огъване на профилни тръби и ламарина, усукване и огъване на кръгло желязо и плътни профили, прецизен разкрой на тръби и ламарина, патиниране на стомана и други.

Възможностите за изработка на красиви, елегантни и завършващи елементи от ковано желязо са стотици. Нека Ви води Вашето въображение и вкус. Ние можем да направим за Вас всякакви видове елементи за парапети, цветя и листа, рингове, пана и охлюви от ковано желязо, връхчета, елементи за капаци, порти, огради, дръжки за врати, панти, ролки, пощенски кутии, ковани шини и профили, завършеци, дискове, ръкохватки, аксесоари за осветителни тела, камини и много други.

Елементи от ковано желязо – елегантност и съвършенство

Открийте радостта и удовлетворението от това сами да моделирате ефектни врати, огради, парапети, декоративни елементи за градината само с мъничко помощ от нашия екип. От нас очаквайте прецизна изработка на кореми за парапети, решетки, бъбреци, усукване, есове и всякакви компоненти със специфични размери и необичайни форми, които ще бъдат Вашият дизайнерски принос към оформянето на красив и изящен дом. Кованото желязо е непреходен и ценен материал, който носи очарование, завършеност, лукс и стил. Той се съчетава прекрасно с дърво, камък и всякакви други строителни материали. Бъдете създатели на нещо напълно уникално в градината, офиса или дома си, което ще впечатлява с разкош.

Галерия

Щипка въображение или идеи за изделия от ковано желязо

Кованото желязо е онзи елемент от екстериора и интериора, който придава елегантност и аристократизъм на всеки дом или градина. Опциите за мебели, елементи и украси от ковано желязо са буквално безкрайни, но тук ще се опитаме да Ви подскажем, че Ви е нужна само щипка въображение, за да се сдобиете с невероятен артикул.

Представете си как ще преобразите градината, ако добре гледаните Ви растения в саксии са аранжирани на поставки от ковано желязо. Или колко елегантни ще бъдат градинските мебели – столове, маси, пейки, ако проектирате съчетание между желязо и дърво. А защо не и барбекюто? Решетките за прозорци, балконите, портата или вратата могат да се превърнат в истинско произведение на изкуството, ако заложите на ковано желязо.

Не по-малко са възможностите за интериора – свещници, рамки за снимки, полилеи, декоративно осветление, вази, рамка на леглото или просто акцент, който да допълни прекрасния дизайн на помещенията. Избирате вие – а ние ще създадем очакваното от Вас съвършенство.

Ковано желязо – вечност с минимална поддръжка

Изделията от ковано желязо са на практика вечни, но за да сте сигурни, че видът им ще се запази непокътнат, е необходима съвсем малко поддръжка. Разбира се, тя зависи и от предназначението и мястото на артикулите от ковано желязо – дали става дума за декоративни елементи и мебели в дома Ви или изделия, чиито „живот“ е предимно навън, каквито са градинските мебели и орнаменти.

Ако сте предпочели артикули в интериора, грижата за тях е наистина минимална. Необходимо е само да ги забърсвате с подходящ препарат и вода. Използвайте мека гъба или парцал и попийте добре, за да не остава влага по тях. Така те ще останат блестящи и лъскави, каквито са били при изработването им.

Ако притежавате градински мебели, барбекю, парапети за стълбища, решетки за прозорци или други елементи от ковано желязо, е хубаво периодично да ги оглеждате за ръжда. Има голям набор от препарати, които лесно отстраняват ръждата само с едно напръскване, а и образуват предпазен филм, който пази желязото и занапред.